вівторок, 21 лютого 2017 р.

НЕБЕСНА СОТНЯ: ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ



…і мовчки сотня не покорених героїв
відходила у чисті небеса,
і погляди знесилених мільйонів
дивились вслід братам, батькам, синам...
Ще три роки тому ніхто з нас не міг подумати, що просте людське бажання жити вільно у своїй країні обернеться важкою, довготривалою боротьбою, ознаменованою пізніше як «Революція Гідності».
Небесна сотня – це не просто сотня розстріляних режимом людей. Небесна сотня – це більше ста українців, які віддали своє життя за найбільші цінності людства, заради всіх нас. Серед них були прекрасні сім’янини, доб­рі господарі, надійні годувальники, майстри – золоті руки, які вже збудували свої садиби, народили дітей і понад усе любили Україну. 
Небесна сотня – це учасники Революції Гідності в Україні, яких було убито через власні переконання, патріотизм та громадянську позицію. Незважаючи на загрозу своєму життю, вони до останнього відстоювали ідеї та цілі Революції.
І саме їхня жертовність повинна вберегти українців від подальших помилок і бути постійним нагадуванням для політиків про ціну перемоги над режимом диктатора Януковича.
20 лютого у теребовлянській міській ПШБ відбулася година пам’яті, присвячена річниці Революції гідності. У заході брали участь бібліотекарі міської бібліотеки, студенти 1-го курсу бібліотечного віддіду ТВУК ( Західна Ірина, Крищук Назар, Капуста Ірина) та учні ТЗОШ №1 10-А класу (Антонюк Софія, Вівчар Антон,Мисник Сергій.) Присутніми на заході були учні 10-Б класу з організатором позакласної роботи – Дубляниця Л.І.  та студенти 1-2 курсу бібліотечного відділу, куратор - Штик О.П.
  
















Немає коментарів:

Дописати коментар