вівторок, 28 лютого 2017 р.

ВИРОБНИЧА НАРАДА

«Створення позитивного іміджу 
сучасної бібліотеки»


28 лютого відбулася нарада бібліотечних працівників Теребовлянської централізованої системи публічно – шкільних бібліотек.


Відкрила засідання директор ТЦСПШБ  Г.П.Піпан. В своєму виступі: «Створення іміджу сучасної публічно – шкільної бібліотеки: бібліотечне обслуговування крізь призму потреб місцевих громад», вона звернула особливу увагу на те, що в Україні основою місцевого самоврядування – базового інституту народовладдя – є територіальна громада. Сьогодні від того, як розвиватимуться громади, вирішуватимуться проблеми муніципального розвитку і територіального управління, залежить майбутнє України, як демократичної держави зі зрілим громадянським суспільством.
 Попри те, що в Інтернеті є джерела, які містять законодавчі, методичні матеріали щодо створення об’єднаних територіальних громад, велику роль у доведенні інформації до всіх членів громади, її аналізі повинні відігравати публічні бібліотеки, які є своєрідними майданчиками, де формується, акумулюється, зберігається, опрацьовується й використовується інформація, що впливає на прийняття значимих локальних рішень для задоволення повсякденних життєвих потреб кожного з членів територіальної громади.


Бібліотекарям було окреслено основні завдання та напрямки діяльності, щодо інформаційно-бібліотечного обслуговування на основі врахування інтересів усіх груп і верст населення, яке проживає на території, яку обслуговує публічно – шкільна бібліотека.
Також в ході наради методистом відділу культури з питань бібліотечної діяльності Квасович – Сурж Г.І. була надана консультація: «Документальна база як елемент іміджевої політики бібліотеки».
         Крім цього було розглянуто і вирішено ряд виробничих питань.



Немає коментарів:

Дописати коментар