пʼятницю, 2 червня 2017 р.

1 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Світ барвистий, веселковий,
Різно-різнокольоровий,
Мов народжений красою,
Наче скроплений росою,
В чистих барвах, як обнова, —
Вся планета кольорова.
І на цій планеті діти
В мирі й дружбі хочуть жити!
          В перший літній день ми відзначаємо Міжнародний День захисту дітей. Це не тільки свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
З метою відродження патріотичного почуття юного українця з найменших років та щоб зародити любов до нашої країни, у міському парку ім. Т. Шевченка відбулась  правова акція «Щаслива дитина – щаслива родина!», в рамках якої працівниками бібліотеки проводились опитування: «Чи знаєш ти який сьогодні день?», «Чи знаєш ти свої права?». Також була  оформлена для перегляду викладка літератури «Краса землі моєї – діти», а для ознайомлення  дітей, матусь, бабусь, майбутніх батьків із правами дітей та батьків були роздані буклети «Я маю право знати свої права», в яких наголошувалось, що кожна дитина має право бути щасливою, захищеною, має мати право на освіту та дозвілля, право на родину, творчість, чисте довкілля, щоб у майбутньому стати хорошими батьками і громадянами своєї країни.

А для найменших діток біля бібліотеки влаштували  бібліотечний пікнік. Вони мали можливість вибрати цікаву книгу та "смачно" почитати її разом з друзями у наметі.
 


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар