четвер, 22 червня 2017 р.

СЕМІНАР - ТРЕНІНГ

«Бібліотека - як центр суспільних зв'язків, місце духовного спілкування та організації змістовного дозвілля населення»


    Під такою назвою 21 червня  на базі Лошнівської публічно – шкільної бібліотеки - філії  відбувся семінар - тренінг для бібліотечних працівників  Теребовлянської централізованої системи публічношкільних бібліотек. Відкрила семінар директор ТЦСПШБ Піпан Галина Петрівна.
 На семінар було запрошено заступника директора з наукової роботи Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Чайківську Надію Андріївну. Своїм виступом «Різноманіття бібліотечних інновацій для користувачів» Надія Андріївна націлила бібліотекарів на активізацію роботи з користувачами, використовуючи нові креативні форми та ознайомила з інноваційними напрямки роботи бібліотеки. Крім цього вона надала консультацію: «Про повернення універсальної десяткової класифікації в практику роботи публічних бібліотек».
Програма семінару була насиченою. Бібліотечні працівники у формі мультимедійних презентацій ознайомилися з роботою Тернопільської обласної бібліотеки для дітей та Лошнівського центру культури і дозвілля. Отримали консультацію від методиста Квасович – Сурж Г. І. «Бібліотека - як центр суспільних зв'язків, місце духовного спілкування та організації змістовного дозвілля населення».
У ході ділової гри «Управління ситуацією» бібліотекарі активно та натхненно обговорювали різні конфліктні ситуації, які можуть виникнути в ході роботи та ділились своїм баченням вирішення тієї чи іншої проблеми, а також намагались окреслити коло своїх життєвих інтересів.

Участь у семінарі націлила бібліотечних працівників на розуміння важливості успішного функціонування та діяльності бібліотек у формуванні інформаційної культури жителів громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар