вівторок, 17 жовтня 2017 р.

ТИЖДЕНЬ БІБЛІОТЕЧНОГО ХАОСУ

Протягом тижня у нашій бібліотеці був справжній хаос, а розпочався він 06.10.2017 року з уроку - дискусії, який відбувся в Теребовлянській школі – ліцей спільно проведений із вчителем зарубіжної літератури Руслани  Григорівни Савончак.                              
Багато говорили про самого автора та його книги, але старше покоління до кінця так і не зрозуміли підлітків, чому саме вони читають твори Стівена Кінга…


У вівторок в «Бібліотеці на Покрівці» (так назвала нашу бібліотеку Л. Підгірна після презентації книги) відбулася цікава зустріч з представником від видавництва КМ – Букс Оленою Одинокою. Ми говорили про книги загалом, про дитячі та підліткові видання КМ-Букс зокрема, про сучасну українську літературу, про методи популяризації книг та читання і про довготривалий масштабний процес народження книги від рукопису до друку. Щиро вдячні за приємне спілкування та подарунок бібліотеці.
 

«Прикраси створені руками»
А ще відбулося відкриття персональної виставки  майстрині Ольги Сорожкевич, на якій була представлена велика кількість авторських робіт в традиційних та сучасних технік декоративно-ужиткового мистецтва, а саме: вишивка хрестиком (мікровишивка), ліплення з полімерної глини. Усі роботи авторські, акуратні, ретельні, відрізняються творчим задумом з цікавим орнаментальним та кольоровим рішенням.
Пані Оля виготовляє вироби під замовлення.



Один день об’єднав чотири свята.
12.10.2017 року в актовому залі Теребовлянської опорної школи ЗОШ №1 відбувся конкурс «Козацької пісні». Наші бібліотекарі мали змогу відкривати цей конкурс із історією про чотири свята, які відзначають 14 жовтня.
Цього ж дня в рамках проекту «Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад», що впроваджується Благодійним фондом «Бібліотечна країна»  у нас проводився семінар «Сучасні тенденції в розвитку бібліотек». Тренер – Світлана Моісєєва, заступник директора Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Горького.
Пані Світлана поділилася досвідом бібліотечної роботи, інноваційними послугами, як залучати молодь до бібліотечного життя, як зробити бібліотеку брендовою, надавала консультації та поради.

Даний семінар був корисний для бібліотечних працівників.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар