пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

ЗАЛУЧИ БАБУСЮ ОНЛАЙН

Протягом вересня та початку жовтня Вітик - Гринда Ірина Романівна - бібліотекар з інформаційного та комп’ютерного обслуговування на прохання Мороз Олени Ізидорівни працівника територіального центру, разом проводили уроки з основ комп'ютерної грамотності у клубі активного довголіття «60+» територіального центру надання соціальних послуг Теребовлянської міської ради на основі програми тренінгу з основ комп’ютерної грамотності "Інтернет з нуля за два дня" в рамках проекту «Залучи бабусю онлайн», який впроваджується Громадською Організацією «ВСАД IT-бабусі»(м. Одеса).
Курси були розділені на дві сесії. Перша сесія з назвою «Інтернет з нуля за три дня», для першої групи проводилась 11, 12, 14 вересня у м. Теребовля в приміщенні територіального центру.
Вона складалась із:
Техніки безпеки;
Складових комп’ютера;
Правильного вмикання та вимикання комп’ютера, ноутбука;
Операційної системи;
Локального диску;
Роботи з мишкою;
Створення файлів та папок;
Роботи в текстовому редакторі Microsoft Word.
Наступна сесія «Активний користувач за три дні» проходила 26, 27, 28 вересня теж у територіальному центрі.
В цій сесії відбулося первинне знайомство з браузером, пошуком інформації в Інтернеті та правилами безпеки в мережі Інтернет.
А ще розповіли про соціальні мережі та електронну пошту, після чого усі створили свій e-mail в ukr.net навчились писати, редагувати, відправляти листи один одному. Після чого кожен зареєструвався в популярній соціальній мережі facebook.com. Заняття проходили на одному диханні.







Ще з однією групою ми провели такі ж навчання у с. Підгайчики перша сесія відбулась 20, 21, 23 вересня, друга 3, 4, 5 жовтня в центрі КіД. Із цією групою було трішки простіше, бо учасники уже мали деякі навички в користуванні комп’ютером. 5 жовтня на завершення курсів ми об’єднали дві групи разом, вони мали можливість зареєструватися та навчитися користуватися банківською послугою Приват24, в цьому допомогла Людмила Михайлівна Ящук керівник Теребовлянського відділення ПАТ КБ ПриватБанк.




А на завершення кожен учасник отримав сертифікат на згадку про курси.
Привітати учасників тренінгу з успішним завершенням навчання прийшли заступник міського голови Колісник Людмила Миколаївна та в.о директора територіального центру надання соціальних послуг Трусь Леся Михайлівна.
Даний проект ініційовано ГО "ВСАД IT-бабусі" та успішно впроваджується в партнерстві з іншими громадськими організаціями з Івано-Франківської, Вінницької, Київської та Чернігівської областей за фінансової підтримки "Internews Network" та ГО "Internews Ukraine".
 В проведенні курсів які проходили в с. Підгайчики, у практичних заняттях допомагали волонтери, працівники центру культури і дозвілля: Людмила Шостопаль, Віталія Гісь, Михайло Качан.












Немає коментарів:

Дописати коментар