середу, 29 березня 2017 р.

"КНИГА - МАЛЕНЬКЕ ВІКОНЦЕ, А ЧЕРЕЗ НЬОГО УВЕСЬ СВІТ ВИДНО "

Під такою назвою з 20 по 24 березня у Міській публічно – шкільній бібліотеці та у бібліотеках шкіл міста проходив Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги, який став своєрідною акцією з популяризації надбань національної та світової культури та сприяв поглибленню і розширенню читацьких інтересів.
Протягом цього Тижня бібліотеки міста перетворились в справжній храм Книги, в якому кожний читач відчував себе бажаним гостем. Це була захоплююча мандрівка дітей та юнацтва у світ літератури разом із бібліотекарями, адже було проведено багато цікавих та змістовних заходів.
Працівники міської публічно – шкільної бібліотеки (Зайшла Л. П., Благітка Н. Й., Вітик-Гринда І. Р., Дембіцька Н. І.) із мультимедійними презентаціями для дітей та юнацтва «Подорож у світ книжок» відвідали 21 березня ЗОШ І – ІІІ ст. № 2.,  23 березня - Теребовлянський НВК, 24 березня - Теребовлянську школу – ліцей.  




У цікавій та незвичній формі учні були ознайомленні з новинками літератури, яка з нетерпінням чекає на зустріч з ними у стінах нашої бібліотечної світлиці, переглянули трейлери фільмів, створених за мотивами книг і дізнались, які книги незабаром будуть у бібліотеці. Для того, щоб найкраще вивчити читацькі запити та інтереси читачів, бібліотекарі провели серед  дітей анкетування.
     24 березня переможці міського конкурсу читців «Тарасове слово»: Пасєка Мілена(Опорна ТЗОШ І-ІІІ ст. №1) та Мурдза Дмитро(НВК)  представляли Теребовлянську ОТГ на  обласному конкурсу читців Шевченкового слова «Борітеся – поборете» у номінація «Читці – аматори», за участь у якому були нагородженні Грамотами та подарунками.
У продовж тижня  в усіх школах міста бібліотечні працівники шкільних відділень МПШБ спільно з класними керівниками, педагогами-організаторами проводили цикл най різноманітних заходів:
Під гаслом «Усе минуще, тільки книги вічні» бібліотекар Опорної ЗОШ I-III ст.№1 Бліщ М.І. провела виставку - огляд «Нові надходження», літературну вікторину – забаву «Подорож країною Читалією», екологічний бліц – турнір «Світ навколишній прекрасний» з учнями 8 - Б кл.. Для дітей 4 – х класів була представлена бібліотечна година «Історія книги». А ще відбулася   «Посвята в читачі» першокласників з цікавими конкурсами, іграми та забавами, яку для діток підготували учні 5 – В кл.

Бібліотекар Теребовлянської  ЗОШ I-III ст.№2 Вітвіцька Л.П.  представила у бібліотеці школи ряд цікавих виставок: «Моя закладка найкраща», «Книга моєї оселі», виставку – ілюстрацію «Інтер’єр для книг», виставку-сюрприз «Кіт у мішку». До 125- річниці від дня народження блаженнішого патріарха Йосипа Сліпого було організовано виступ про його життєвий шлях «Через терни до зірок…». Також були проведенні бібліотечні уроки: «Знайомство з бібліотекою», «З чого складається книга», «Подорож сторінками дитячої преси». У чарівний світ казок на сучасний лад «Гуси лебеді» та «Семеро козенят» поринули учнів 5-А та 6 -А класів.



Бібліотекарем Спеціалізованої школи - ліцею Пельо О. Я. було підготовлено виставку книг на тему: "Погляд в минуле заради майбутнього". З учнями 9 класу проведено презентацію про історію виникнення та розвитку книги "Книжковий калейдоскоп", а з учнями початкової ланки - бібліотечні уроки та "Посвяту в читачі учнів 1- го класу". "Чи замінить електронна друковану книгу?" - дискусія на таку тему була проведена в 10 класі. Для цього учні підготували мультимедійні презентації, щоб під час диспуту аргументовано доводити свою думку. 
У флешмобі "Любіть книги" взяли участь всі учні молодших і середніх класів, де під запальну музику виконували  демонстраційні рухи з своїми улюбленими книжками.


Подібними заходами ми постійно привертаємо увагу до книги. До книги як найкращого, найдосконалішого надбання, без якого людство не може рухатися вперед. І хоч ХХІ століття манить нас все новими і новими дивами техніки,  хоч Інтернет стає хлібом насущним сучасної молоді,  проте книга не лише  не  втрачає своєї цінності,  вона не може її втратити,  адже друковане слово -  це глибина думки, це оаза мудрості, яку не спроможна закреслити історія, яку ніколи не зможе знищити спам чи вірус.

КНИГА ЗАВЖДИ ЧЕКАЄ НА ЗУСТРІЧ З ВАМИ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар