неділю, 7 травня 2017 р.

ВІРТУАЛЬНИЙ БІБЛІОГРАФІЧНИЙ ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ

СТОРІНКАМИ  ДИТЯЧИХ ПРИГОД ТА ДЕТЕКТИВІВ
     Читайте, читайте, читайте! Хай не буде у вас жодного дня, щоб ви не прочитали навіть однієї сторінки  з нової книги. Людина, яка любить і вміє читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих та вірних друзів. Даний бібліографічний огляд літератури призначений для дітей молодшого віку і розпочати його хочеться із слідуючих книг:

     Матюшкіна, К.  Кіт да Вінчі : Пограбування банки: для серед. шк. віку / К. Матюшкіна . – Рідна мова, 2016 . – 192 с. : іл.
      В даній книзі розповідається про нову зустріч зі старими героями, і – безліч цікавих оказій, неймовірних вчинків, історій. Що – що, а захоплення й драйв  від читання тобі забезпечені. Тож у путь – сторінками книжки, Сторінками карколомних пригод.


    Матюшкіна, К. Кіт да Вінчі. Пірати Примарського моря: для мол. і серед. шк. віку /  К. Матюшкіна . – К. Рідна мова, 2016. – 192 с. : іл.
    До звіриного міста прибули пірати! Вони викрали цілу купу всього-всього та ще й полонили нещасну білочку Бреку! А страшне й підступне мишадло Зиза теж, виявляється, пірат! Зиза рушаєдо Мавпячого острова, або стати там королем, знайти скарби й заволодіти ними!
     Та його слід узяв неперевершений і геніальний детектив – Кіт да Вінчі.

   
Гуріна, В. Казковий детектив : для мол. шк. віку. – Харків.: Белкар – книга, 2012. – 64 с.: іл.
    З героями захоплюючих казкових детективів, що ввійшли до цієї збірки, юні читачі потраплять у вирій карколомних подій: здійснять подорож у паралельний світ, знайдуть чарівну кульку, яка виконує будь – які бажання, познайомляться з прибульцями з майбутнього і потраплять у полон до підступного чаклуна. Але усе скінчиться добре тому, що герої наших казок хоч і навчаються у молодших класах, але дуже хоробрі, кмітливі і винахідливі.

     Твен, М. Пригоди Тома Сойєра. - Харків: ТОВ "Septima"; 2006. - 256с.
     Повість "Пригоди Тома Сойєра" - найвідоміший твір вдатного американського письменника Марка Твена (1835 - 1910), що став новаторською і справді золотою сторінкою і його творчості.
         З добротою і властивим йому гумором розповідаючи про своїх юних героїв, автор знайомить читача з життям Америки ХІХ ст. З бездоганною правдивістю він відтворює внутрішній світ маленьких людських істот, які ще не втратили душевної чистоти і поетичної чарівності.

     Гридін, С. Федько у пошуках Чупакабри: для мол. шк. віку /С. Гридін. - Л.: Старий Лев, 2012. - 175с.: іл.
       Весела, насичена подіями історія про добре відомого віруса Федька та його друзів. У кого не бігали мурашки по шкірі від передчуття зустрічі з невідомими? Це був ти! Тоді саме для тебе ця книга! Познайомся з новими героями, поринь у вир пригод реального світу!

Пригодницькі історії: для мол. шк. віку. – Харків: Белкар – книга, 2011. – 64 с.: іл.
Разом з кмітливими і хоробрими героями пригодницьких історій, що ввійшли до цієї збірки, юні читачі потрапляють у вирій захоплюючих та неймовірних подій, які навчають їх винахідливості, цілеспрямованості, взаємоповаги, доброти. З будь – яких складних ситуацій завжди можна знайти вихід, якщо поруч з вами є вірні друзі.


Нестайко, В.  Чародій Будьласка і чаклуни Нетреба: Казкові пригоди Грайлика. Пригода п’ята: Казкова повість / В. Нестайко. – К.: Компанія ОСМА, 2015.  – 64 с.: іл.
Чи завжди добре, коли дітлахам у всьому потурають, виконують всі їх забаганки? Уявіть ситуацію, коли отримуєш все, що забажаєш. Що тоді буде? Саме в таку ситуацію потрапили Дитиндівці, тобто всі діти з Грайливого двору. Цікаво, що з того вийшло? Про це довідаєтеся із останньої книжки «Казкових пригод Грайлика».

Вайброу, І.  Геройська книжка малого Вовчика:  для мол. шк. віку / І. Вайбору. – Л. Старий Лев, 2016. – 165 с.: іл.
Це друга книжка зі знаменитої серії про пригоди Малого Вовчика. Вовчик розбагатів і став директором «Академії Пригод». Він мріє створити найвеселішу у світі школу. Допомогти у цьому має спритний пан Чудій. За добрі гроші він обіцяє облаштувати Пригодницьке Подвір'я. Та не слід довіряти чудіям – крутіям. Замість безтурботного життя й безпечних розваг на наших друзів чекає мандрівка, сповнена небезпек, геройських вчинків та кумедних пригод.

Таємниця золотої печери: Пригодницькі історії. - Х.: Белкар -книга, 2012. - 64 с.: іл.
З героями захоплюючих пригодницьких історій, що ввійшли до цієї збірки, юні читачі потраплять у казковий світ добрих і злих чарівників. Герої наших історій хоч і навчаються у молодших класах, але дуже хоробрі, кмітливі та винахідливі, тому вони завжди виходять переможцями в боротьбі зі злом.
Для дітей молодшого шкільного віку.

Курков, А. Пригоди Пустомеликів та іфнші історії / Пер. з рос. В. Германа; Худож. Ю. Ясинська. - К.: Махаон, 2003.-112 с.: іл.
До книги «Пригоди пустомеликів та інші історії» увійшли три казкові повісті «11 оказій із життя пустомеликів, їх друзів і сусідів», «Школа котоповітроплавання» та «Велика повітроплавна подорож». Останні два твори також виходили окремими книжками в іншому видавництві.

Ткачук, Г. Вікно до собаки: повість/Г. Ткачук 2-е вид., без змін. - К.: Грані. - Т., 2012, - 120 с.: іл.
Якщо ви знайшли  вікно до собаки – вам неймовірно пощастило! Тому що це початок пригод – таких карколомних, барвистих, несамовитих, про які ви досі могли хіба мріяти. Золота рибка виконає ваше заповітне бажання, а веселий і балакучий Ласло Здобич понесе вас крізь час і простір - може, аж до моря... Утім, нічого в світі не буває просто так, а за все – і добре, і погане – приходить відплата. Її ви, разом із героями цієї книжки, теж пізнаєте сповна!

Андерсен, Б. Пригоди Невсідомика:  для мол. шкіл. віку /  Б. Андерсен. – К. Юніверс, 2005. – 265 с.: Іл.
У книжці видатного данського письменника Бенні Андерсена  розповідається про кумедні пригоди химерної істотки на ймення Невсідомик. Написана вона в казковій формі, легко й цікаво, розрахована на дітей будь – якого віку, а надто на тих, хто любить посміятися, пофантазувати й збагатити свою уяву.
Всі ці та багато інших книг ви зможете прочитати, завітавши до нашої міської публічно – шкільної  бібліотеки.

Віртуальний бібліографічний огляд літератури підготувала бібліограф : Пахолок О.З.

Немає коментарів:

Дописати коментар